Att ha en genomtänkt och aktiv arbetsmiljö är nästan avgörande för hur bra ens anställda presterar. Det här är några saker som är värda att tänka på för att ha en bra arbetsmiljö.

–    Luftklimat. Att luften i lokalen är bra är väldigt viktigt. Utan syre blir man trött och inproduktiv, för att inte tala om den huvudvärken man får. Låt dina anställda andas frisk luft!
–    Ekologiskt tänkande. Källsortering är något som allt fler värdesätter när de beskriver sin ideala arbetsplats. Hur ekologiska är ni hos er?
–    Fräscht och hygieniskt. Det är inte kul med toaletter som är ostädade eller golv som är klibbigt. Se till att ha städning minst varannan vecka för att lokalerna ska kännas behagliga.
–    Trevlig stämning. Atmosfären bland kollegorna värdesätts som det viktigaste bland 60 % av alla tillfrågade enligt en nylig svensk undersökning. Se till att ni ses utanför jobbet då och då och gör roliga saker ihop, så att ni faktiskt lär känna varandra lite och har en ren social glädje av att gå till jobbet.
–    Bra värdegrunder. Se till att ni har en schysst policy på jobbet om hur man behandlar varandra och delar på ansvar.
–    Behagliga, ergonomiska möbler. Om en anställd blir dålig i kroppen av att arbeta hos er riskerar ni att förlora den. Motverka detta genom att ha ergonomiska kontorsstolar och så vidare, så att ingen får ont i exempelvis ryggen av en dag på ert kontor.

Generellt – se till att era anställda har den arbetsmiljö som ni själva skulle vilja ha. Då blir de dessutom mer produktiva!