När man packar ner sin lunchlåda på morgonen innan man går till jobbet, är det kanske inte många som tänker på vad man kommer signalera med sin medhavda mat. Men faktum är att maten i lunchlådan säger mycket om hur man är som person.

123067-pasta-and-tomato-sauce

Lunchlådan säger mycket om vem du är som person och arbetskamraterna påverkar mycket vad man väljer att ta med sig, skriver dn.se. Lika fel som det kan vara att ta med en sallad till en byggarbetsplats, lika fel är det att äta pommes frites till lunch på ett IT-företag. Maten har blivit ett centralt kommunikationsmedel i dagens samhälle och den ska gärna följa trenden, vilket just nu är vällagat, ekologiskt och närodlat. Maten handlar även om positionering och status på företaget.

Köp färdiga matlådor

För att slippa all den stress, och nuförtiden även press, som matlådan för med sig kan en bra idé vara att beställa färdiga matlådor som även är nyttiga. Då kan man vara säker på att varje dag ha med sig en matlåda som man verkligen kan stå för. Ett företag som erbjuder sådana här lådor är https://www.giboxen.se/ och de har massvis av olika lådor som ska passa alla smaker. Vill man få reda på mer om vad de erbjuder i lunchväg kan man klicka in på deras Facebook-sida eller något av deras andra sociala medier.

Datorätande ökar koncentrationen

Har man med sig en sådan här trevlig matlåda kan man dessutom passa på att äta framför datorn. Studier visar nämligen att den som äter lunch ensam framför datorn presterar bättre på jobbet efteråt än den som går ut på restaurang och äter med kollegorna. Självklart är det oerhört trevligt och socialt att gå ut och äta med arbetskamraterna, men vill man koncentrera sig på arbetet bör man alltså sitta kvar vid datorn även på lunchen. Läs mer.