Till skillnad från heminredning, som framförallt handlar om trevnad, så ska ett kontor också vara arbetseffektivt. Medan en fin jobbmiljö är inspirerande för den som vistas i den så bör den också rent praktiskt vara funktionell och därför är det viktigt att planera inredningen därefter.

Om du är i färd med att fixa ditt kontor så finns det en hel del saker att tänka på. Allt från vilka möbler som passar bäst och om det behövs några maskiner till vilka färger lokalerna ska gå i samt hur mattorna ska se ut. Genom att handla allt från https://www.kontorsgiganten.se/ kan du planera en bra inredningsstrategi och få med precis allt som du behöver. Ett kontor som både är trevligt och användarvänligt är den perfekta kombinationen för lönsamma resultat!

Funktionen framför allt

Med funktion menas dels att saker och ting ska vara användbara och lätta att hantera, men också att den anställde ska fungera väl i sin miljö. Precis som i hemmet är en bra belysning inspirerande och stresshämmande, helst i kombination med möbler och dekor som går i ljusa, pigga färger. Fel belysning kan leda till rejält försämrade resultat då exempelvis ett mycket hårt och starkt ljus tröttar ut ögonen och kan ge huvudvärk och irritation. Ergonomin är viktig för att undvika skador och obehag och det finns idag mycket väldesignade stolar och bord som passar perfekt på kontor. Genom att satsa på ergonomiska kontorsmöbler förhindrar du många vanliga belastningsskador och slipper sjukanmälningar orsakade av exempelvis nack- och ryggbesvär.

Har ditt kontor tillgång till uteplats? Genom att skaffa bra utomhusmöbler kan dina anställda även arbeta ute i friska luften när det är fint väder, vilket är bra både för hälsan och humöret. Vidare så är det bra att ha ett trevligt fikarum som ger alla möjlighet till en välkommen och avkopplande paus.