Det är viktigt att man har bra redskap, hjälpmedel och möbler på jobbet som underlättar och hjälper så mycket som möjligt. Så mycket tid som man spenderar på sitt kontor/sin arbetsplats är det ju väldigt viktigt att man ser till att man tar till alla åtgärder för att kroppen ska utsättas för så lite slitage som möjligt. Se på de här exemplen:

Ergonomisk stol. Att sitta ned 8 timmar per dag på ett och samma sätt är inget som den mänskliga kroppen är gjord för. Egentligen är ju våra muskler och leder till för att bära, klättra, bygga och springa – inte undra på att vi blir stela och ömma när vi inte gör något av det trots att åren går! Se alltså till att ha en stol som är så anpassad som möjligt för ens kropp och kroppens behov.

Höj- och sänkbara bord. Att kunna sänka eller höja sitt bord utifrån vilket behov man har för dagen (säg att man har högklackat, eller har ont i ryggen eller att någon annan ska låna ens plats för ett tag och så vidare) är väldigt viktigt. Prisskillnaden är ofta väldigt marginell med tanke på hur mycket man vinner in i rent välmående och det är ju en ganska långsiktig investering.

Sammanfattningsvis är ergonomi på arbetsplatsen något som inte ska underskattas. Om man köper kvalitetsmöbler så håller de ju dessutom generellt längre än en standardmöbel, så det är värt de eventuella extra hundralappar som tillkommer. Vad är mer värt att investera i en sitt eget och sina anställdas hälsa?