Ett företag bör vara en säker arbetsplats att vistas på – oavsett om det gäller kontor eller byggarbetsplats så ska säkerheten först gälla. Sedan är det självfallet viktigt att arbetsplatsen ska se snygg ut så både medarbetare och kunder trivs och får ett bra intryck.

Säkerhet

På Arbetsmiljöverkets sida med frågor och svar finner du mängder med bra frågor om allt möjligt och vad de svarar. Det är allt från ansvarsområden, hälso och sjukvård till vad du bör göra vid våld och hot. En tumregel är att om du känner att du utför något som du inte känner dig bekväm med så ska du inte utföra arbetsuppgiften utan tala med någon som delegerat ut den.

Rent och fräscht

Här kommer några tips som du kan plocka från beroende på vad det är för företag som du arbetar på:

  •  Anlita en bra städfirma som gör ett strålande jobb
  •  Tänk på att blommor gör väldigt mycket både för luften och för själva intrycket. Men, vad ni även bör tänka på är att om de vissnar så kan de ge ett intryck att ni inte anstränger er. Så se till att ni håller dem vid liv.
  •  Visa upp vad ni står för och erbjuder med stil. Detta genom bra broschyrställ med det är även snyggt att använda sig av en rollup som drar till sig uppmärksamhet.
  •  Om det ofta blir stökigt så kan det vara bra att dela in olika dagar som vissa är ansvariga för att hålla rent i exempelvis matrummet samt toaletten.
  •  Ha en välkomnande entré som speglar företaget. Kanske trycka upp logga på väggen så kunderna verkligen ser att de kommit rätt.

Vi befinner oss väldigt många timmar på jobbet under en dag. Då gäller det att vi trivs och att vi mår bra. Vid problem är det viktigt att du har förtroende för din chef så du vårar tala med denne. Och när det kommer till hur arbetsplatsen ser ut så bör alla idéer på förbättringar välkomnas med öppna armar. Att säga att en snygg rollup skulle sitta fint i väntrummen kan inte ses som något negativt utan att du bryr dig om företaget.