Företagen blir allt mer intresserade av moderna kommunikationslösningar som förenklar i arbetsdagen. Därför är det inte förvånande att allt fler företag byter sin fasta telefoni mot modern och flexibel IP telefoni, vilket både sänker kostnaderna och gör det enklare att hålla telefonkonferenser – och i kombination med byte till IP telefoni är det även många företag som använder moderna chattverktyg för internkommunikationen.

Vill du förbättra företagets externa kommunikation? Då kan IP telefoni vara något väl värt att titta extra på. I takt med teknikens utveckling har nämligen IP telefonilösningarna blivit allt mer flexibla och kompatibla med det moderna företagets utvecklingstakt och hunger för moderna lösningar. IP telefoni från Soluno.se exempelvis kommer med en rad olika finesser och lösningar som passar i tiden såsom olika lösningar för telefonkonferens, med eller utan videolösningar. Vad man till exempel skriver m i ett pressmeddelande är att man bland annat erbjuder olika typer av hybridtelefoner med förbättrat ljud i för att göra konferensupplevelsen ännu bättre, s bra att de nästintill känns som om den man pratar med är i samma rum oavsett m videokameran är på eller inte under konferensens gång. Just videolösningar för konferenssamtal är något som blivit extra populärt på senaste med tanke på hur mycket bättre en sådan konferens är i stället för att företagare åker land och rike runt bara för att närvara vid en mötessammankomst av detta slag. Visserligen behöver man inte just IP telefoni för att hålla en konferens över telefon, men eftersom att Telia uppges vara på väg att höja priset för vanlig fast telefoni just till förmån för att erbjuda billigare IP telefonilösningar är det inte helt åt skogen att påstå att den vanliga fasta telefonin är på väg bort.

Inte enbart telefonilösningar som är populärt – även moderna chattverktyg

Likaså är det andra internetbaserade kommunikationsverktyg som blir allt mer vanliga och populära hos företagen, såsom Slack exempelvis. Så det är inte så förvånande att det nyligen framkom att moln- och logistikjätten Amazon är intresserade av att köpa upp hela det bolaget. Enligt uppgift ska man vara så pass intresserade att Amazon är villiga att spendera hela motsvarande 78 miljarder kronor på köpet dessutom. Men varför då? Den här typen av uppköp skulle stärka deras närvaro på företagsmarknaden något markant, men huruvida Slack är villiga att köpas upp återstår att se. Som det ser ut idag har företaget hela fem miljoner användare dagligen vilket är en rejäl tillväxt med tanke på att företaget bara startades för cirka tre år sedan, och Amazon är inte den enda som har sina ögon på företaget. Det har tidigare ryktats om att även Microsoft visat intresse, men köpet blev aldrig av då prislappen tillslut blev för hög. Än så länge är därför Slack fortfarande under sina ursprungliga ägare – men vad som sker längre fram återstår att se.