Vi shoppar allt mindre i fysiska butiker, det gör att du som handlare med all rätt flyttar över din detaljhandel till en digital plattform. Då kan du fortsätta gå med vinst och utveckla ett nytt sätt att sälja på.

 

E-handeln i Sverige växer och växer. Det innebär att du som näthandlare måste stå ut i mängden och göra ditt bästa för att kunder ska stanna på din sajt, samt göra det du vill att de ska göra – köpa något. Konvertera som det heter på internetspråk. Med en plattform som Magento har du mycket gratis redan på en gång

E-handelns stora tillväxt i år

webbshoppingI Dagens Industri går det att läsa om hur tillväxten för den svenska e-handeln väntas landa på 14 procent. Och ännu är det stora köptillfällen kvar, som Singles Day, Black Friday och sist men absolut inte minst – julen. Det är mycket näthandlarna har att se framemot med andra ord. Det återstår att se hur det utfaller sig. I samma artikel skrivs det även om hur intäkterna under det tredje kvartalet gick upp hela 16 procent efter att fått riktig fart i september. Antalet ordrar som lagts i nätshoppingen hade ökat med 13 procent och besöken med hela 19 procent, för samma kvartal. Det tredje alltså. Nu är vi inne i det fjärde kvartalet men de stora köptillfällena har ännu inte kommit.

Butiksdöden tar med sig många butiker

Annat ser det ut för den fysiska handeln, där ”butiksdöden” drar fram, alldeles för snabbt enligt sina ägare. Särskilt jobbigt är det för handeln i glesbygd runt om i Sverige, där flyttar detaljhandeln ut från butikerna och in i datorn, mobilen eller paddan. Antalet butiker i fysisk form minskar och har minskat dramatiskt, som det går att läsa om i SVT bland annat. Det går fort nu menar Svensk Handel. Under 2025 väntas 30 procent av alla inköp ske över nätet, och gällande glesbygden kommer siffran vara ännu högre.

I Svenska Dagbladet hävdar man att butiksdöden redan är här och att förändringen syns tydligt i många svenska stadskärnor. Handelns andel av stadens omsättning har till exempel minskat från 60 till 50 procent, bara under de senaste åren.