E-handeln växer lavinartat varje år. Men det finns fortfarande plats på nätet för den som vill hänga på tåget och sälja produkter via Internet. Att driva E-handel är dessutom något som blivit allt enklare, mycket tack vare de olika e-handelssystem som idag finns tillgängliga.

Det är idag betydligt enklare att driva e-handel än vad det var bara för några år sedan. Framförallt är det tekniken som utvecklats och som blivit allt mer användarvänlig. Idag behöver du inte vara utbildad i programmering för att kunna bedriva e-handel. Gör du en grundlig research kommer du att kunna finna en bra och användarvänlig plattform där du enkelt och smidigt kan skapa din egen webbutik från vilken du kan sälja dina produkter online.

Att det rent tekniskt har blivit enklare att bedriva e-handel innebär emellertid inte att det blivit enklare att lyckas med e-handel. I takt med att det blivit enklare att bedriva e-handel har konkurrensen blivit allt hårdare. Konkurrensen på nätet har blivit allt hårdare och det är idag nästan ett måste att lägga ner tid och resurser på till exempel sökmotoroptimering, annonsering och marknadsföring för att kunna locka till sig kunderna. Detta samtidigt som kunderna blivit allt mer kräsna och ställer höga krav på bra kundservice, kostnadsfria leveranser och mycket annat.

Olika system för att bedriva e-handel

Det underlättar om du har grundläggande datorvana men idag är det inte ett krav att du är särskilt tekniskt bevandrad för att kunna sälja produkter via en webbshop. Det finns ett stort utbud av färdiga system där du inte behöver skriva en enda rad kod. Du väljer layout från färdiga mallar och du får oftast ett komplett administrationssystem med såväl fullständig redovisning som uppkoppling till olika betalningsförmedlare vilka hanterar kundernas betalningar.

Många av dessa system har dessutom en rimlig prisbild. Det behöver inte kosta skjortan att starta en webbshop. Jämför du de olika alternativen kommer du att finna en bra och användarvänlig plattform vilken passar såväl din verksamhet som din plånbok.