Nu har det svenska kontorslandskapet fått ny inredning och nya medarbetare. På tv har man äntligen(?) fått rumpan ur vagnen och skapat en svensk produktion motsvarande de internationella superhittarna the Office. Men man har slängt in ett ess i leken. Undrar om det håller eller om man kommer att slötitta medans man spelar till exempel casino online.

Ove Sundberg

Den oemotståndligt roliga och charmiga Ove Sundberg har tagit ett intertextuellt kliv i sidled – från sin tillvaro i Solsidan till sitt arbete som chef på kontoret. Lämpligt nog för alla är väl att Ove och hans njugga typiskt svenska stil och läggning passar så underbart bra i den här serien. Kontoret han arbetar på är en lokal avdelning av ett företag som säljer kontorsmaterial och säkra lösningar för bättre kontors- och arbetsmiljö. Företaget har det passande namnet svensk Kontorshygien AB.

Vad serien egentligen går ut på är oklart, men kvalitén är för det mesta god. Man har anlitat många av Sveriges duktigaste komiker att spela de olika rollerna på kontoret. Här är några av skådespelarna och de roller de spelar.

Ove Sundberg, chefen – Henrik Dorsin
Viking Ytterman, säljare – Björn Gustafsson
Erik Lundkvist, säljare – Kim Sulocki
Therese Johansson, reseptionist – Sissela Behn

Tanken med storyn i Kontoret är att det ska vara ett dokumentärteam som har fri tillgång till allt som händer på den delen av företaget dessa karaktärer arbetar – nämligen på kontoret. Ekonomiavdelningen, säljarna och alla andra på kontoret är föremål för granskning. Ibland är det konflikterna på kontoret som hamnar i fokus och ibland är det glädjeämnen som knyter dem samman som får inta scenen.

Vi får hoppas att Kontoret håller samma mått som sina internationella motsvarigheter. Och att det var ett bra drag att ta in Ove Sundberg i kontoret-franchisen.