Säkerhet är a och o i dagens samhälle och ditt kontor är inget undantag. Det är en självklarhet att man ska kunna känna sig trygg på sin arbetsplats – oavsett var man jobbar. Lugna och harmoniska anställda kan koncentrera sig på sitt arbete och presterar bättre. Här nedan följer användbara tips som hjälper dig att höja säkerheten på ditt kontor.

Det första steget i alla typer av säkerhetssystem är att ha en gedigen dörr. Förse därför ditt kontor med en låst dörr med porttelefon, så har du en bra grund att utgå från. Med den här typen av säkerhetsanordning är det enkelt att säkerställa att inga obehöriga kan vandra rakt in på arbetsplatsen. Besökare, leveranser och andra obehöriga måste annonsera sin ankomst och få ett godkännande innan de blir insläppta i lokalerna. Detta är ofta en säkerhetsåtgärd som räcker väldigt långt. Det är också möjligt att skapa ett tidsschema så att dörren är öppen under kontorstid men låser sig automatiskt under andra tidsintervaller. Dörrens låssystem kan dessutom integreras med ett internt passersystem som reglerar var och hur de anställda kan röra sig mellan olika avdelningar.

Kameror och larm

Förutom ett tillförlitligt passersystem är det även viktigt att installera två andra säkerhetssystem – nämligen kamerabevakning och larm. Kamerorna kan placeras på strategiskt utvalda platser och det går att välja mellan olika typer av övervakning. Du kan välja att kamerorna tar stillbilder eller filmar och bestämma hur och när de skall göra så.

Ett bra inbrottslarm är också ett måste. När personalen lämnar kontoret larmar man på och sen kan du och dina anställda gå hem och njuta av sin lediga tid, trygga i vetskapen att kontoret är säkert. Skulle något mot förmodan hända går larmet direkt till den bevakningstjänst som ni kontrakterat och de åker till platsen och undersöker händelsen. Förhoppningsvis är det inget allvarligt, men oavsett vad fixar vakbolaget det och era arbeten är säkra!