Ett utmärkt sätt att marknadsföra sitt företag och bygga upp en positiv bild av företaget är att vara med i tävlingen om Årets arbetsplats, speciellt om man vinner. Ett flertal år i rad har företaget King vunnit och det har de gjort för att de är flexibla och bryr sig om sina anställda.

2130483-four-businesspeople-in-boardroom-applauding-and-smiling

Vi har tidigare skrivit om att det är viktigt för ett företag att skapa ett varumärke.

”För att tjäna pengar kan det vara viktigt att marknadsföra sitt företag och att skapa ett varumärke.” Läs mer.

Väldigt positivt för företaget

Vi skrev även om olika sätt på hur man kan bygga sitt varumärke men något vi inte nämnde då var att det är oerhört bra marknadsföring och varumärkesbyggande att bli utsedd till Sveriges bästa arbetsplats. Det finns nämligen ett pris som man kan vinna och vet potentiella kunder att man är ett bra företag som tar hand om sina anställda, blir man förmodligen mer positivt inställd till företaget.

King har vunnit två år i rad

Ett företag som blivit utsett till Sveriges bästa arbetsplats två år i rad är spelföretaget King, som står bakom bland annat ”Candy Crush Saga”, skriver metro.se. I tävlingen får företagens anställda betygsätta sina arbetsgivare utifrån kriterier som lojalitet, nöjdhet och intern identitet. De arbetsgivare som rankas högt i tävlingen har gemensamt att deras medarbetare förknippar dem med en kultur där de anställda får bekräftelse för sina individuella prestationer och att företagen har en flexibilitet. Några andra företag som fick bra placeringar i tävlingen var Svensk Fastighetsförmedling, Hennes & Mauritz och Handelsbanken.