Vi arbetar en ganska stor del av våra liv, i runda slängar från det att vi är 20 år gamla tills vi fyller 65, ge eller ta några år från den siffran. Och jobbar vi heltid på arbetet spenderar vi ungefär 40 timmar i veckan på arbetsplatsen. Att den är väldigt betydande för vårt liv är inte så svårt att lista ut, och att jobbet och arbetsplatsen ofta är nära sammankopplad med vår hälsa krävs det inget geni för att förstå. En av de saker som är viktiga för att vi ska få ett så bra liv som möjligt, både på och utanför jobbet, är det här med företagshälsovård. Enkelt förklarat är det att arbetsgivaren ser till att deras anställda får tillgång till bra vård via företaget, och därmed kan söka bra vård snabbt och enkelt, för att snabbare bli frisk och återgå till arbetet. Men tråkigt nog finns det en utveckling i fel riktning, där allt färre företag erbjuder sina anställda företagshälsovård. I Allehanda kan vi läsa en opinionsartikel om ämnet där det bland annat står:

Under ett antal år har andelen anställda i Sverige som har tillgång till företagshälsovård stadigt minskat. På 1980-talet uppskattades täckningen till 76–80 procent medan de senaste siffrorna närmar sig 60–65 procent. Omfattning och tillgång till företagshälsovård varierar kraftigt mellan företag och branscher.

Om du vill läsa hela artikeln kan du klicka här. Ja, det minskar tyvärr, och företag borde se detta som en väckarklocka, och om det är så att din arbetsgivare inte erbjuder företagshälsovård så borde du prata med denne om det. Och om du själv är arbetsgivare, anslut dig till exempelvis Adocto för att erbjuda dina anställa bra företagshälsovård! Det lönar sig i längden, då dina anställa får en bättre hälsa och du får bättre anställda.